Sidor

Restaurang och Café, på Styrsö

Serviceutbudet vad gäller mat och dryck på Styrsö är fördelat på fyra olika ställen varav ett på Styrsö Tången, Två på Styrsö Bratten och ett på Styrsö Skäret. Störst är Pensionat Styrsö Skäret, som är en koplett konferensanläggning med pensionat och utmärkt kök. För den som vill bege sig dit promenerar man endera från Styrsö Bratten eller tar en av de färjor som lägger till direkt vid anläggningsplatsen Styrsö Skäret.

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret

Skäretvägen 53
Mat, konferenslokaler och övernattning i smakfull miljö.
Öppet sommartid månd–fred 12–15 och 17–21,
lörd 12–21, sönd 12–20.
Öppet maj och sept fred 17–21, lörd 12–21, sönd 12–16.
Tel 031-97 32 30,
Hemsida www.pensionatskaret.se
Email: info@pensionatetskaret.se

Öbergska’s Café, Styrsö Bratten

Öbergska cafeet

Styrsö Kryddgård och Smugglardrottningen Öberg’s lönnkrog, numera café
Under förra seklet och äldre tillbaka skedde den mesta sjöfarten till havs inomskärs och efter välkända leder. Sjömärken andra än enstaka ensmärken fanns inte så när det blev mörkt var det bara att ankra upp. Ett av de populäraste ställena att tillbringa en sen kväll på i Södra skärgården, var Öbergska krogen på Styrsö Bratten.

Café Öbergska
Styrsö Bratten
430 84 STYRSÖ
Telefon 031 – 97 00 82

Öbergska krogen blev efter hand beryktat som smugglarnäste och man kan idag inte låta bli att titta efter lönnluckor och fundera på vilka skrönor som berättats här mellan skål och vägg. Och hur mycket illegitima lyxvaror vars lyckosamma inlurendejande till de lyxtörstande Göteborgarna via hemliga smygvägar runt Kärringbärget, som här avfirats.

BRATTENS WÄRDSHUS

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga

Brattenvägen 1
430 84 Styrsö
Tel 031-97 13 32 och 0736-53 93 50

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga.

Öppet

Söndag till Torsdag 11.00 – sent
Fredag & Lördag 11.00 – 01.00

Café Båtbacken, Styrsö Tången

Båtebackens Café och Catering
Glatt rödmålat och med trevlig uteservering, är det här ursprungligen Styrsö Fiskares Andelsförening

Café Båtebacken
Telefon:
031-97 27 57
Postadress:
Båtebacken 1
430 84 Styrsö

Glatt rödmålat och med trevlig uteservering, är det här ursprungligen Styrsö Fiskares Andelsförening, även kallat ”Andels'” av lokalbefolkningen till de besökandes totala förvåning. Det här var i alla fall Tångens egen andelsägda, kooperativa detaljhandelsaffär.

Numera drivs rörelsen vidare som ICA butik, något länge in på land, där man finner ett utomordentligt bra sortiment av kött och ost och annat, inlusive ett kvällssortiment av DVD-filmer chips och annat godis. Vad som mest minner om den förgångna tiden är de fyra bastanta ljugarbänkarna utanför, där lokalbefolkningen av tradition sitter och roar sig med att begrunda sommarseglarnas varierande tilläggningsstil. (Tips: reva, och använd motorn).

De unga damer som på den tiden arbetade som butiksbiträden införskaffade en betydande del av sina världsliga kunskaper, rodnande från fotabjället och upp, genom att tjuvlyssna på allehanda historier som gubbarna berättade på dessa bänkar, utanför de sommaröppna fönstren i gamla Andels’.

5 comments to Restaurang och Café, på Styrsö

 • Ann-Marie Losenborg

  Hej. Vi får besök från Holland i v 15 och planerar en tur i skärgården en halvdag. Är inne på sidan över restaurager och kafeer på Styrse men kan inte se öppettider cafeerna. Tolkar det som att pensionatet inte ha öppet.

  Vet du om det finns möjlighet att fika alt. äta lunch på Styrsö 9 eller 10 april. (Kan bli annan dagi veckan?)
  Tacksam för snabbt svar då vi håller påmedprogrammet.

  Hälsnigar Ann-Marie Losenborg
  Utvecklingsledare/internationell koordinator på Göteborgs Stad Utbildning tel 031 3670013

 • LENA SYREN

  Ja – min fråga är liknande – Har planerat en utflykt med 2 barn- barn 4-6 år från Stockholm som läser en sagobok om båten till Styrsö.
  Nu undrar vi vad som kan vara öppet torsdag den 8 maj för lunch eller fika ?
  Hoppas vi kan få lite tips ?
  Lena Syren o Jakob o Olle

 • Ingela Strandmo

  Hej! Tycker Styrsö är en fantastisk ö som jag o familjen återvänder till sommar efter sommar. Har dock en fråga till er öbor; vi tycker om att gå ut och äta lite då och då på semestern och har prövat alla ställen på ön. Vi är förundrade över hur Brattens wärdshus får fortsätta drivas i nuvarande regi. Vi har gett stället flera chanser de sista åren men det är bottennapp varje gång. Mannen som driver restaurangen är oerhört otrevlig både mot oss och andra gäster och även mot sina anställda. Maten är riktigt dålig, t.o.m. pizzan som inte borde vara alltför svår att lyckas med är i klass med en fryst butikspizza. Är vi de enda som upplever detta? Och varför får det fortsätta? Tack för en annars så fantastisk ö-upplevelse! Hälsar Ingela Strandmo.

 • Anders Fredriksson

  Kan bara instämma gällande Brattens Wärdshus. Sällan varit med om så dålig service och ”kom aldrig tillbaka”-mentalitet.
  Vi har dessbättre bara varit där en gång och förutom obefintlig service och ideliga misstag så var bottennappet när våra två döttrar skulle dela en hamburgertallrik då de inte kunde erbjuda barnportion. Svaret blev att det ingår bara ett par bestick till varje rätt. Där frågade vi om de skojade med oss men icke. Vi var utsvultna så vi satt kvar. Synd på ett så fint läge!

 • Jakob

  Styrsö skäret har öppet 12-14 för lunch sommartid, inte 12-15 dom det står här.

Leave a Reply