Sidor

Restaurang och Café, på Styrsö

Serviceutbudet vad gäller mat och dryck på Styrsö är fördelat på fyra olika ställen varav ett på Styrsö Tången, Två på Styrsö Bratten och ett på Styrsö Skäret. Störst är Pensionat Styrsö Skäret, som är en koplett konferensanläggning med pensionat och utmärkt kök. För den som vill bege sig dit promenerar man endera från Styrsö Bratten eller tar en av de färjor som lägger till direkt vid anläggningsplatsen Styrsö Skäret.

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret

Pensionat Styrsö Skäret

Skäretvägen 53
Mat, konferenslokaler och övernattning i smakfull miljö.
Hemsida www.pensionatskaret.se
Email: info@pensionatetskaret.se

Öbergska’s Café, Styrsö Bratten

Öbergska cafeet

Styrsö Kryddgård och Smugglardrottningen Öberg’s lönnkrog, numera café
Under förra seklet och äldre tillbaka skedde den mesta sjöfarten till havs inomskärs och efter välkända leder. Sjömärken andra än enstaka ensmärken fanns inte så när det blev mörkt var det bara att ankra upp. Ett av de populäraste ställena att tillbringa en sen kväll på i Södra skärgården, var Öbergska krogen på Styrsö Bratten.

Café Öbergska
Styrsö Bratten
430 84 STYRSÖ
Telefon 031 – 97 00 82

Öbergska krogen blev efter hand beryktat som smugglarnäste och man kan idag inte låta bli att titta efter lönnluckor och fundera på vilka skrönor som berättats här mellan skål och vägg. Och hur mycket illegitima lyxvaror vars lyckosamma inlurendejande till de lyxtörstande Göteborgarna via hemliga smygvägar runt Kärringbärget, som här avfirats.

BRATTENS WÄRDSHUS

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga

Brattenvägen 1
430 84 Styrsö
Tel 031-97 13 32 och 0736-53 93 50

Restaurang med trevllig uteplats, med full meny, pizza, kebab, öl, Bar och Pub vid Styrsö Brattens brygga.

Öppet

Söndag till Torsdag 11.00 – sent
Fredag & Lördag 11.00 – 01.00

Café Båtbacken, Styrsö Tången

Båtebackens Café och Catering
Glatt rödmålat och med trevlig uteservering, är det här ursprungligen Styrsö Fiskares Andelsförening

Café Båtebacken
Telefon:
031-97 27 57
Postadress:
Båtebacken 1
430 84 Styrsö

Glatt rödmålat och med trevlig uteservering, är det här ursprungligen Styrsö Fiskares Andelsförening, även kallat ”Andels'” av lokalbefolkningen till de besökandes totala förvåning. Det här var i alla fall Tångens egen andelsägda, kooperativa detaljhandelsaffär.

Numera drivs rörelsen vidare som ICA butik, något länge in på land, där man finner ett utomordentligt bra sortiment av kött och ost och annat, inlusive ett kvällssortiment av DVD-filmer chips och annat godis. Vad som mest minner om den förgångna tiden är de fyra bastanta ljugarbänkarna utanför, där lokalbefolkningen av tradition sitter och roar sig med att begrunda sommarseglarnas varierande tilläggningsstil. (Tips: reva, och använd motorn).

De unga damer som på den tiden arbetade som butiksbiträden införskaffade en betydande del av sina världsliga kunskaper, rodnande från fotabjället och upp, genom att tjuvlyssna på allehanda historier som gubbarna berättade på dessa bänkar, utanför de sommaröppna fönstren i gamla Andels’.

1 kommentar tillRestaurang och Café, på Styrsö

Lämna ett svar