Sidor

Saltholmen

En resa till Södra Skärgården från land passerar i regel alltid Skärgårdsterminalen på Saltholmen. Under 2009 renoverades denna upp till modern standard och blev betydligt mer funktionell med mycket större avlastningsytor, bättre väderskydd och fler sittplatser. Tar du spårvagen eller buss, går spårvagnslinje 11 från city. Under sommaren går även spårvagnslinje 9. Hela året under högtrafiken morgon och eftermiddag måndag–fredag går även busslinje 114 (Ö-Snabben)

Skärgårdsterminalen på Saltholmen, Göteborg.

Skärgårdsterminalen på Saltholmen, Göteborg.

Parkeringseländet

Kommer du med bil är parkeringsplatser ofta ett problem. På Saltholmen försöker proffsen passa in färjornas ankomsttider, då det är då det blir platser lediga. I regel är det lättare att parkera vid hållplatsen Långedrag vid Talattagatan. Därifrån kan du gå eller ta spårvagnen två hållplatser, till Saltholmen. Skall du fortsätta med färjan är det samma biljett i vilket fall. Om du vill promenera är avståndet ca 1,3 km. Parkeringsavgiften är 15 kr/dygn.

3 kommentarer tillSaltholmen

 • Jan Olof Utbult

  Hej ALLA SOM BOR I SKÄRGÅRDEN.
  Jag förstår inte varför ni driver det enda raka för att lösa alla problem på Saltholmen. Att flytta skärgårdsterminalen till Fiskebäck. Där finns det
  1. oändlig parkeringsmöjligheter på den s.k ”tippen”
  2. Skärgårdsbåtarna behöver inte konfronteras med massa fritidsbåtar kappseglingsbåtar på samma vi som vis som det blir när de går till Saltholmen.
  3. Oändligt mycket bättre väg in till staden.
  4. Fiskebåtarna är ju sällan i sin hemmahamn utan fiskar ofta långt bort så det är inget hinder för deras del.
  5. Kanske muddring då kan ske i Fiskebäck så de största båtarna även kommer in och inte behlöver ligga i frihamnen.
  6.Den stora olycksrisken som det nu är på saltvägsgatan där det saknas trottoar på en sida och husägarna är väldigt utsatta när de kör ut minskas radikalt.
  7. Vägen in till stan fr¨ån Fiskebäck ligger hus och trädgårdar inte alls i samma utsträckning så nära vägen som på saltholmsgatan.
  8. Fiskebäcksborna behöver inte känna att det blir en besvärande biltrafik för det är det trots allt inte till Saltholmen utan det stora problemet är att kunna parkera helt nära färjorna och alltid hitta parkering som det blir i Fiskebäck och kunna ha kort avstånd bil båt med tanke på väder och regn.
  9. Dessutom blir isförhållandena bättre ju längre ifrån älven man kommer.
  10. Kanske spårvagnen från Tynnered kan dras fram den lilla biten det är kvar till Fiskebäck
  Det är så att politikerna är känsliga för opposition och namnlistor. Så det är dags att börja bilda aktivitetsgrupp bland skärgårdsborna.
  11. Grefab har ställt sig villigt att byta båtplatser till dom som har båt på Saltholmen med de i fiskebäck om terminalen flyttas. Nu är frågan aktuell Nu är det dags att handla. Turister kan ju fortsätta att åka nån tur från Saltholmen som i så fall blir helt avlastad från den ordinarie trafiken.

 • Camilla

  Finns det bostaeder att hyra i Saltholmen i augusti.

  • JE

   Hej

   På Saltholmen finns huvudsakligen privata villor. För boende i Skärgården och nästan över allt egentligen, är det bästa att endera sätta upp anslag i de butiker och på de anslagstavlor som finns i det omnråde du söker boende i, eller helt enkelt söka på Blocket eller någon annan bostadshemsida på Internet. För skärgården kan du också fråga själv på en facebookgrupp som heter Köpes/säljes/bortskänkes DONSÖ STYRSÖ

   JE

Lämna ett svar