Sidor

Loppis och Marknader

Kort om hållbarhet och återvinning. Så här kan man tänka:

  1. Det allra bästa är om flera kan dela på saker och ting. Att man köper saker som används lite, tillsammans, så att inte alla behöver ha en var av allting. Styrsö Fastighetsägareförening t.ex. har ett stort förråd av trädgårdsredskap och verktyg som kan hyras av medlemmarna.
  2. Det nästa bästa sättet att agera hållbart är att återanvända saker och ting som fungerar men som man själv inte behöver. Inga resurser behöver läggas ned på att tillverka någonting som redan finns.
  3. Det tredje bästa sättet, är att överta och reparera någonting som redan finns och som kanske med lite fix kan fungera länge igen. En begagnad cykel behöver kanske bara lite småreparationer och lite olja på kedja och växlar för att fungera i flera år till.
  4. Återvinning är bra men bara fjärde bäst. Att så sönder en hel glasflaska för att göra en ny, kan låta bra, men att tvätta ur en hel och använda den igen, är faktiskt mycket bättre. Samma sak gäller egentligen tidningar också. Man kan klara sig med ett enda nummer av Hänt i Veckan i decennier då det är precis samma människor som gifter och skiljer sig hela tiden. Med all plastikkirurgi och botox som de använder så ser man ingen skillnad på dem heller, då där finns det också en del att spara.

Året runt

’Give Box’ på Styrsö Skäret Återvinningscentral

På Styrsö Skärets Återvinningscentral finns numera ett litet rött hus där du kan ställa in eller hämta vad som helst. Böcker, DVD, CD-skivor, husgeråd, mindre möbler, lampor, kläder är populärt. Det är inte särskild stort men omsättningen är hög. Belamra inte ’Give Box’ huset med utslitet skräp, släng sådant direkt i containrarna.

Facebook: Styrsö och Donsö Köpes, Säljes och Bortskänkes.

Fullständigt strålande online privatloppis med mycket låga priser grannar emellan. Viss betoning på småbarnskläder och barnsaker men även allt annat från båtar till husgeråd. Du bör vara boende här ute då alla överlämningar och hämtningar sker lokalt.

December

Hembygdsföreningens Julmarknad på Öbergska, Styrsö Bratten

Hembygdsföreningens julmarknad på Öbergska, Styrsö Bratten

Hembygdsföreningens julmarknad på Öbergska, Styrsö Bratten, första helgen i Advent.

Julmarknad på Öbergska. Som vanligt många utställare med trevliga julvaror. Caféet är öppet med gott julbak och goda smörgåsar. Mer info på Styrsö Sockens Hembygdsförenings hemsida.

Här är några bilder från Hembygdsföreningens Julmarknad 2016

Brännö Julmarknad, andra helgen i december

Arrangeras av Brännöföreningen.

Juni


Brännö gatloppis och marknad

Brännö gatloppis och marknad

Brännö gatloppis och marknad

Brännös gatloppis och marknad som sträcker sig från Brännö Rödsten till Husvik hålls en dag varje sommar i månadsskiftet Juni/Juli. Du kan sälja egna saker, uppträda, eller strosa runt, fika och fynda. Bland de medverkande brukar finnas Brännö Varv, Café Varvet, Brännö Lagård Museum, Ingrids Handelsträdgård, Kafé Husfik m.fl.

Brännö Marknad

Anordnas alltid sista lördagen i juli. Den börjar med hattparad för barnen från öns mitt ner till Brännö Brygga, där marknaden håller till. Här möts du av många aktiviteter. Chokladhjul, Lotterier, Försäljning av mat och annat skoj, Pilkastning, Luftgevärsskjutning, Bollkastning, Slå i spiken, mm. Arrangeras av Brännöföreningen.
Box 1104, 430 85 Brännö
Email info@brannoforeningen.se

Augusti

Donsö Marknad – första helgen i Augusti, årligen

Stor marknadsdag med alla typer av aktiviteter. Arrangeras traditionellt av Donsö IF första helgen – Lördag och Söndag – i Augusti.

4 kommentarer tillLoppis och Marknader

Lämna ett svar